Dirigent & Organisator

Dirigent van verschillende koren en organisator van muzikale evenementen.

God is mijn Lied uit Burgum

De Christelijke Gemengde Zang Vereniging “God is mijn Lied" uit Burgum was een gemengd koor heeft 15 jaar onder leiding gestaan van onze enthousiaste dirigent Marco Rypma uit Folsgeare.Het koor bracht met enthousiasme en plezier een verscheidenheid aan liederen ten gehore. Naast de Nederlandstalige liederen, werd er ook gezongen in de Friese, Engelse, Duitse of een enkele keer in nog een andere taal. Er was dus veel variatie in het repertoire! 

Niet alleen in Burgum, maar ook elders werd medewerking verleend aan kerkdiensten, kerstnachtdiensten of optredens bij bijzondere gelegenheden en op korendagen. Ook werden  er wel eigen concerten georganiseerd.

Onze vaste repetitieavond was op maandagavond van 19:45 – 21:45 uur in De Stryp. Deze repetities verliepen in een ontspannen sfeer en worden gebruikt om de kwaliteit van het zingen te verbeteren, maar ze zorgden tevens voor een leuke en hechte band binnen ons koor.

Helaas heeft de voortschrijdende leeftijd van de leden en de coronaperikelen er voor gezorgd dat het koor niet verder kan en met pijn in het hart is het koor in 2022 opgeheven.

Themakoor Balk

Het Themakoor Balk zingt hoofdzakelijk binnen de themadiensten en missen de rooms-katholieke parochie van de St. Ludgeruskerk.

Het repertoire gaat van lichte muziek naar klassiek.

De repetitie`s zijn op donderdagavond van 20.00 – 21.30. Deze repetitie`s zijn in het parochiehuis. Het parochiehuis  bevindt zich aan de achterzijde van de St. Ludgerus.

Het koor zingt gemiddeld 1 keer per maand in de dienst.

Contactpersoon: dhr. A.J. Mous (0514 – 603869)

Organisator van verschillende projecten:

Theater producties en koorprojecten

Marco is ook te boeken als solist voor uw concert of een muzikaal intermezzo tijdens een vergadering of bedrijfsuitje.