Dirigent & Organisator

Dirigent van verschillende koren en organisator van muzikale evenementen.

God is mijn Lied uit Burgum

De Christelijke Gemengde Zang Vereniging “God is mijn Lied" uit Burgum is een gemengd koor van ruim 55 leden en staat inmiddels alweer meerdere jaren onder leiding van onze enthousiaste dirigent Marco Rypma uit Folsgeare.Het koor brengt met enthousiasme en plezier een verscheidenheid aan liederen ten gehore. Naast de Nederlandstalige liederen, wordt er ook gezongen in de Friese, Engelse, Duitse of een enkele keer in nog een andere taal. Er is dus veel variatie in het repertoire! 

Niet alleen in Burgum, maar ook elders wordt medewerking verleend aan kerkdiensten, kerstnachtdiensten of optredens bij bijzondere gelegenheden en op korendagen. Ook worden wel eigen concerten georganiseerd.

Onze vaste repetitieavond is op maandagavond van 19:45 – 21:45 uur in De Stryp. Deze repetities verlopen in een ontspannen sfeer en worden gebruikt om de kwaliteit van het zingen te verbeteren, maar ze zorgen tevens voor een leuke en hechte band binnen ons koor.


Graag willen wij u eens uitnodigen om vrijblijvend een repetitieavond bij te wonen, zodat u de sfeer eens kunt proeven, of om nadere informatie te krijgen over ons koor.


Ook is het mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen met één van de onderstaande bestuursleden, zij vertellen u graag meer over ons koor.

2017 – 2018

In november hopen we ons 85-jarig bestaan te vieren.

Voorzitter:

Hendrik Kinderman
tel.: (0511) 461879
e-mail: [email protected]

Secretaresse:

Anneke Admiraal
tel.: (0511) 463695
e-mail: [email protected]

Sjongsum

Het koor telt 24 leden en we willen wel iets groeien. Alle ‘stemmen’ zijn daarom welkom met op dit moment de nadruk op tenor en bas.

– Wil je een keer meezingen? Kom met een koorlid mee of bel Marijke Lodeweges voor meer informatie. [email protected]

– Wij zingen/repeteren elke dinsdagavond van 20 tot 22 uur in het Kultuerhús Klameare (dit is het voormalig gemeentehuis van Workum). Sinds de komst van Marco in september 2016 zijn we bezig ons repertoire (zowel lichte muziek als licht klassiek) te vernieuwen.

– We hopen laagdrempelig (maar wel redelijk fanatiek) te zijn; je hoeft geen stemtest te doen, bladmuziek kunnen lezen ook niet. We communiceren buiten de repetities via email dus je hebt een pc/tablet of i.d. en  beschikt over de mogelijkheid om je bladmuziek te printen. Als aspirant lid krijg je toegang tot een gedeelte van onze dropbox map vanwaar je je bladmuziek kunt downloaden/printen en van een aantal liederen/liedjes jouw partij kunt beluisteren/oefenen.

http://www.sjongsum.nl/

https://www.facebook.com/Gemengd-koor-Sjongsum-985507201517054/

Themakoor Balk

Het Themakoor Balk zingt hoofdzakelijk binnen de themadiensten en missen de rooms-katholieke parochie van de St. Ludgeruskerk.

Het repertoire gaat van lichte muziek naar klassiek.

De repetitie`s zijn op donderdagavond van 20.00 – 21.30. Deze repetitie`s zijn in het parochiehuis. Het parochiehuis  bevindt zich aan de achterzijde van de St. Ludgerus.

Het koor zingt gemiddeld 1 keer per maand in de dienst.

Contactpersoon: dhr. A.J. Mous (0514 – 603869)

Organisator van verschillende projecten:

Theater producties en koorprojecten

Marco is ook te boeken als solist voor uw concert of een muzikaal intermezzo tijdens een vergadering of bedrijfsuitje.